Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:

Dodany: 2011-06-01 12:24:29

KoperW dzisiejszych czasach bardzo popularną sprawą jest coś takiego jak chodzenie do miejsc takich jak restauracja gdańsk i doszukiwanie się tam jakiś specyficznych potraw, których jeszcze nigdy dotąd nie znaliśmy.

 

Oczywiście, żeby móc te potrawy zjeść, kucharze pracujący w czymś takim jak restauracja gdańsk muszę dobrać odpowiednie przyprawy. Koper, pochodząca ze wschodu roślina, używana zarówno w kuchni jak i w lecznictwie, znana już była Rzymianom i Egipcjanom. Ma bardzo silny zapach, jest aromatyczna, jej smak jest korzenno- słodkawy i trochę szczypiący. Witamina C to największe bogactwo kopru, prócz niej zawiera witaminy B1, B2 i PP oraz karoten, żelazo, fosfor i wapń. Świeżo posiekany koperek najczęściej dodaje się do zup, młodych ziemniaków, gotowanych warzyw, jajek, napojów warzywnych, sosów.

 

Jest jednym z podstawowych składników kiszonych i małosolnych ogórków; dodaje się go też do marynowania warzyw. Jak widać niby pospolita przyprawa, a potrafi nam tyle dać. Oczywiście wielu z nas używa koperku do swoich potraw, ale prawdziwy smak potraw z koperkiem lub deserów nim udekorowanych możemy poznać w miejscu takim jak restauracja gdańsk..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Koper
Nick: