Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:

Dodany: 2010-12-29 14:26:39

Obsługa w restauracjiKażda restauracja gdańsk dba o to, by obsługa kelnerska byłą najwyższej jakości. Jest to o tyle ważne, że kelner jest wizytówką restauracji. Jak twierdzą specjaliści to właśnie kelnerzy są na pierwszym froncie w restauracjach.

 

Mają bezpośredni kontakt z klientem. Od kelnera wymaga się więc komunikatywności, uczynności, odpowiedniego podejścia do klienta. Kelner powinien byćosobą, którą każdy klient obdarzy zaufaniem. Prawidłowa obsługa kelnerska nie jest wcale prostym zajęciem. Wymaga kilku lat nauki i systematycznośći. W pracy kelnerskiej spotykani są różni klienci. Dlatego tak bardzo ważne jest tu cierpliwość. W zawodzie kelnera stosowany jest nawet specjalny savoir vivre, którego podstawą jest twierdzenie, że to klient ma zawsze rację.

 

A ja powinna wyglądać parwidłowa obsługa kelnerska? W dużym skrócie wygląa to tak. Kelner wita klinetów przy wejściu, prowadzi do stolika, proponuje aperitif oraz dostarcza menu. Kolejnym etapem obsługi kelnerskiej podanie przekąsek oraz przyjęcie zamówienia. Gdy dania są gotowe to właśnie kelner dostarcza je do stolika. Gdy goście kończą posiłek, kelner sprząta stół, podaje menu i proponuje desery oraz napoje typu kawa, herbata. Na końcu obsługi kelner podaje rachunek i żegna gościa..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Obsługa w restauracji
Nick: